Kezdőlap Irodalom Az örök, köztünk élő vagabund vallomása kötetben – Ádibá’ csak mesél és...

Az örök, köztünk élő vagabund vallomása kötetben – Ádibá’ csak mesél és mesél 10 fejezeten át – őszintén, nyíltan, kendőzetlenül

318
0

Ócsag Andrea: Emlékutazás: Török Ádám - 70 év lenyomata - könyv

Hiánypótló kötetet írt, szerkesztett és jelentetett meg magánkiadásban Ócsag Andrea újságírónő, amikor Török Ádám életmű-riportkötetét közreadta.

Mint előszavában írja, nem könnyen jött össze a mű – egyrészt maga “az alany” sem adta könnyen magát, másrészt hatalmas élményanyagot kellett rendszerezni, egységessé szerkeszteni. Ádám ugyanis az eddigi 70-ből 50 évet a zenében töltött, színpadon, stúdiókban, próbán, kiadókkal, szponzorokkal, pártkatonákkal viaskodva, néha kegyeiket keresve, néha beintve nekik, de mindig a saját útját járva.

Óriási az a visszaemlékezés-tömeg, amely Ádám szavaiból kikerekedik a hazai beatzene kezdeteitől napjainkig. Nem egy valahai legenda emlékezik ezeken a lapokon, hanem az örök, de köztünk élő vagabund, akinek legnagyobb szerelme a zene mellett, mindig fontos maradt a foci, a csajozás, a bulihangulat és a bohém barátság. És aki ismeri egy kicsit is Török Ádámot, az pontosan tudja, hogy ő ilyen.

Ádám csak mesél és mesél – tíz fejezeten át, nyíltan, őszintén. A sztorik gazdag tárát függelék-szerű fejezetek egészítik ki, közte a Diszkográfia.

Forrás: /rockdiszkont.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét