Kezdőlap Programajánló Maratoni rejtvényfejtőverseny szombaton Budapesten

Maratoni rejtvényfejtőverseny szombaton Budapesten

118
0

Tizennégy ország 33 versenyzőjének részvételével 24 órás rejtvénybajnokság kezdődik szombat délelőtt a magyar fővárosban. Az idei lesz a 19. rejtvényfejtő maraton.

István György, a verseny főszervezője elmondta: a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) vetélkedőjén a versenyzők szombat 10 órától vasárnap 10 óráig összesen 13, egyenként 100 perces feladatsort oldanak meg, amelyek között mindössze 10-20 perces szüneteket tartanak. Az évente megrendezett esemény népszerűségét mutatja, hogy azon nem csak a legjobb magyar játékosok – köztük a tavalyi rejtvényfejtő-világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar csapat tagjai – vesznek részt, hanem 13 másik országból, köztük Indiából vagy Japánból is érkeznek versenyzők.
Az ilyen versenyek szabályainak megfelelően a 24 órás bajnokságon is csak olyan logikai feladványok lehetnek, amelyek nyelv- és kultúrasemlegesek. Ezek közé tartozik a Magyarországon is jól ismert szudoku, de ezen kívül még több mint 200 különböző logikai rejtvénytípust válogatott össze Horváth Zoltán, a bronzérmes magyar válogatott tagja, az idei verseny rejtvénygondnoka – ismertette a főszervező.
A maratoni verseny alatt a ROE tagjai folyamatosan ellenőrzik a beadott feladatsorokat, így nemcsak a játékosok, hanem a zsűri számos tagja is 24 órán keresztül ébren lesz.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét