Kezdőlap Fotóművészet Magyar Sajtófotó kiállítás péntektől a Capa Központban

Magyar Sajtófotó kiállítás péntektől a Capa Központban

210
0

Több mint négyszáz képet mutat be a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából péntektől a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás.

Igazán erős anyag érkezett idén a Magyar Sajtófotó Pályázatra, így a kiállításon is számos kiváló felvétellel találkozhatnak a látogatók – közölte a tárlat csütörtöki sajtóbejárásán Szlukovényi Tamás, a pályázat zsűrijének elnöke.
Kiemelte: noha a sajtófotósok jelentős többsége még mindig férfi, ezúttal sok női fotográfus is díjat nyert. Érdekes lehet megtekinteni a kiállításon, mennyiben más a fotográfiában a női látásmód – hívta fel a figyelmet Szlukovényi Tamás.
Szigeti Tamás, a tárlat kurátora az MTI kérdésére elmondta, hogy az anyagban a pályázat mind a 42 kategóriájának 1-3. díjat elnyert felvételei és sorozatai helyet kaptak, összesen több mint 250 fotográfia.
Ezek mellé a pályázat anyagából a kurátor számos nem díjazott, de kiváló felvételt beválogatott a kiállításba, a látogató így mintegy 410 képpel találkozhat.
Bánkuti András, a pályázatot és a kiállítást szervező MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke elmondta: a pályázat anyagából a hagyományoknak megfelelően idén is fotóalbumot jelentetnek meg.
A 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás május 12-ig látható a Nagymező utcai Capa Központban.

MTI / www.sajto-foto.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét