Kezdőlap Irodalom Május elsejéig lehet nevezni az Álljon meg egy novellára! pályázatra

Május elsejéig lehet nevezni az Álljon meg egy novellára! pályázatra

137
0

Május elsejéig lehet beküldeni a minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű novellákat az idei Álljon meg egy novellára! pályázatra, amelynek legjobbja 300 ezer forintos pénzdíjban részesül.

    A főváros és a megyeszékhelyek megállóiban korábban kihelyezett novellákkal a szervezők célja az volt, hogy szórakoztató perceket szerezzen a buszra vagy villamosra váróknak – áll az akciót koordináló JCDecaux közleményében.

Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója, Grecsó Krisztián, a zsűri elnöke és Ecsédi Orsolya, a pályázat tavalyi győztese - fotó: Gordon EszterSamu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója, Grecsó Krisztián, a zsűri elnöke és Ecsédi Orsolya, a pályázat tavalyi győztese – fotó: Gordon Eszter

Az első évben több mint 2500 pályázat érkezett a felhívásra, tavaly már 3800. Ezek közül választotta ki a Grecsó Krisztián író vezette zsűri a legjobbakat, amelyek szerzői között akadt ismert író, neurológus, marketinges és újságíró is.
Az idei pályaműveket Grecsó Krisztián mellett Antal Nikolett és Korpa Tamás, a Fiatal Írók Szövetségének társelnöke értékeli majd.
A nevezés idén is anonim módon történik, így a szerzők kilétére csak azt követően derül fény, hogy a zsűri kiválasztotta azt a húsz novellát, amelyeket az utazók 2019 nyarán olvashatnak országszerte.
Egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap.
A novellaíró pályázatról bővebb információk az akció oldalán olvashatók.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét