Kezdőlap Film- és színházművészet Ismét rekordot döntött Jordan Peele horrorja

Ismét rekordot döntött Jordan Peele horrorja

240
0

Rácáfolt az amúgy is pozitív várakozásokra az Oscar-díjas Jordan Peele új filmje, a Mi. A bemutatót követő hétvégén csaknem kétszer annyit hozott Észak-Amerikában, mint előzetesen becsülték: több mint 70 millió dollárt.

Az itthoni eredmény is impozáns, hazánkban 40 millió forint felett teljesített.

Újabb rekordot döntött Jordan Peele horrorja

A Mi ezzel a legjövedelmezőbb nyitást produkálta horror kategóriában – eddig a Hang nélkül volt a listavezető –, és a második legjobb eredményt hozta a korhatáros filmek között (az első a Ted).

Jordan Peele olyasvalamire tapintott rá, amit a közönség nagyon szeret” – jelöli meg a siker okát Jim Orr, a filmet forgalmazó Universal stúdió terjesztési igazgatója. A kiváló eredményhez hozzájárult, hogy a közösségi médiában hónapok óta vitatkoztak a sokféleképpen értelmezhető filmről, a Rottentomatoes kritikai portálon pedig 94 százalékon áll, ami a műfajban meglehetősen ritka.

Egy család nyaralni indul a tengerparti házukba, hogy néhány napot pihenéssel és kikapcsolódással töltsenek barátaik körében. Az anyát régi, gyermekkori traumái kísértik az észak-kaliforniai tengerparton lévő casládi házukban, és a furcsa jelenségek miatt egyre paranoiásabban kezd viselkedni. Ám hamar kiderül, hogy félelme nem alaptalan, amikor családjára a saját démoni hasonmásaik támadnak. 

Az Oscar-díjas Jordan Peele ismét egy hátborzongató, mély társadalmi és morális kérdéseket feszegető horrorfilmet tett le az asztalra. 

mafab.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét