Kezdőlap Film- és színházművészet Waste Land – Beszélgetés és filmvetítés

Waste Land – Beszélgetés és filmvetítés

258
0

2019. március 29. 17.30–20.00

Waste Land – Beszélgetés és filmvetítés

Vik Muniz a Brooklynban élő brazil művész visszamegy otthonába, Rio de Janeiro-ba, hogy a világ legnagyobb szeméttelepén dolgozókkal közösen készítse el új művészeti projektjét. Újrahasznosítható hulladékot gyűjtögetőket ábrázoló hatalmas képeket készít, majd az ezekről készült fotókat elárverezteti.

Az alkotás közben megismerjük a gyűjtögetőket, akik itt élnek és végzik munkájukat, ők válogatják ki a szemét közül az újrahasznosítható dolgokat. A körülmények és a nehézségek ellenére boldogok, és büszkék a munkájukra. Felemelő film a közös alkotás hároméves folyamatáról, amely számos díj mellett egy Oscar jelölést is begyűjtött.

A filmvetítést megelőzően beszélgetés Martos Gábor művészeti íróval (Múzeumcafé korábbi főszerkesztője), szakterülete a műkereskedelem.

Martos Gábor (művészeti író; a MúzeumCafé korábbi főszerkesztője)
2000 óta foglalkozik intenzíven a műkereskedelem elméleti kérdéseivel. Miután több száz cikket írt ezekkel kapcsolatban hazai és külföldi lapokban, 2011-ben – Magyarországon elsőként – az ELTE Filozófiatudományi Doktori Iskolájában PhD fokozott szerzett a témából.

Waste Land (A szemét művésze) (2010)

brazil-brit dokumentumfilm, 98 perc, angol és portugál nyelven, magyar felirattal
Rendező: Lucy Walker

A program magyar nyelvű.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlapon lehet:
REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP

Forrás: Ludwig Múzeum

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét