Kezdőlap Film- és színházművészet Színészhallgatók találkozója Kecskeméten

Színészhallgatók találkozója Kecskeméten

38
0
Tizedik alkalommal találkoznak Kecskeméten a hazai és határon túli, magyar nyelvű színészképző intézmények hallgatói a SZÍN-TÁR elnevezésű seregszemle keretében március 26. és 30. között.
EDV_4224_-795x523
Yerma
Fotó: Éder Vera

A teátrum direktora szerint azért is fontos ez az alkalom, mert az előadásokat követő szakmai beszélgetéseken és műhelymunkákon túl a SZÍN-TÁR a színházszerető közönség számára is kulturális csemege. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál részeként zajló eseménysorozat öt napja alatt tíz előadással, három worshoppal, két filmvetítéssel, több szakmai beszélgetéssel és közönségtalálkozókkal is várják az érdeklődőket.

A műsort és a műfajokat tekintve széles spektrumot vonultat fel a találkozó: a Színház- és Filmművészeti Egyetem egy mozgásszínházi bemutatóval, Frederico Garcia Lorca Yerma című drámájával érkezik. A Kaposvári Egyetem Csehov 2X cím alatt két nehéz művet hoz Kecskemétre Kelemen József rendezőtanár irányításával: a Három nővért és Platonovot. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemről Gecse Ramóna rendezésében Pintér Béla Szutyok című művét állította színpadra.

szin
Ódry Színpad: Yerma
Fotó: Null

J. D. Salinger születésének századik évfordulója tiszteletére a Zabhegyező két színpadi produkcióban is megjelenik: a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kara hallgatóinak, valamint az Újvidéki Művészeti Akadémia hallgatóinak előadásában. A szerzőre emlékezve a SZÍN-TÁR műsorán látható lesz a 2017-ben készült amerikai életrajzi dráma, a Salinger című film is.

A találkozó off-programjai keretében az érdeklődők a Pesti Magyar Színiakadémia diákjai Liliomcímű vizsgaelőadását, valamint a Kecskeméti Színjátszó Műhely tolmácsolásában és Sárosi Gábor rendezésében Katona József Jeruzsálem pusztulása című művét nézhetik meg. A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem filmes hallgatóinak játék- és dokumentumfilm vizsgamunkáinak bemutatója mellett lesznek mozgásworkshopok és szakmai beszélgetések is.
Forrás: MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét