Kezdőlap Programajánló Kortárs + Jazz a Várkert Bazárban

Kortárs + Jazz a Várkert Bazárban

215
0
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészei különleges kalandozásra várják a közönséget. Az együttes előadásában elhangzó kortárs magyar kamaraművekre a jazz kiváló képviselői, Dés László (szaxofon), Dés András (ütő) és Fenyvesi Márton (gitár) improvizál március 18-án, hétfő este 19.30-kor a Várkert Bazárban. A koncertet Hamar Zsolt vezényli.
 
DesLaszlo2
Dés László
Fotó forrása: sonatina.hu

A Gin-Tonic-sorozat hangversenyén elhangzik Virágh András Gábor Metamorphosis for 14 playerscímű műve, Balogh Máté Jam Quartet-szerzeménye, Kutrik Bence Rituálé, végül Zombola Péter In memorian című alkotása zárja az estét. Valamennyi kortárs darabra Dés László (szaxofon), Dés András (ütő) és Fenyvesi Márton (gitár) improvizál.

„Az improvizáció maga a szabadság. Nemcsak a zenében, hanem az emberi kommunikációban is hasznos lehet: kellő nyitottsággal és kockázatvállalással, a másikra való odafigyeléssel számos helyzetet és váratlan akadályt meg lehet oldani. A kortárs művészettel foglalkozni egy nagy örömforrás, a lelki és szellemi épülésünket szolgálja, amiért egy kicsit azért meg kell küzdeni. A szerelemhez tudom hasonlítani.” – Dés László

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét