Kezdőlap Film- és színházművészet Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál – 478 percnyi rövidfilm –...

Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál – 478 percnyi rövidfilm – Toldi mozi

83
0
A Daazo.com március 25. és 31. között rendezi meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált a Toldi moziban. A magyar programban 29 film szerepel, ebből 17 rendező először szerepel a jeles filmes megmérettetésen.
CASTING_Sandor_Csoma
Casting
Fotó: Csoma Sándor

Teljes a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programja: A nemzetközi válogatás műsorában a három, különleges tematika alapján összeválogatott versenyblokk mellett francia élő szereplős filmeket és animációkat is láthatnak az érdeklődők, illetve lesz LMBTQ- és horrorszekció is.A magyar programba összesen 29 filmet válogattak be, ebből 17 rendező először szerepel a Friss Húson. Hat blokkban összesen 478 percnyi rövidfilmet nézhetnek meg a formátum kedvelői. A versenyprogramba került többek között két animációs film, a Lidérc úr és az Entropia, valamint a Halász Judit és Bálint András, Szabó István legendás szerelmespárját újraélesztő Hármasban című alkotás is.

Hármasban_ Balazs_Lengyel
Hármasban. – Halász Judit és Bálint András
Fotó: Lengyel Balázs

A nemzetközi versenyprogram három blokkjának a szervezők idén fantázianeveket is adtak: a Víz alatt szekcióban az Egg, a The Golden Legend és a Watermelon Juice,
a Kilátások szekcióban az Untravel és a The Thief, a Családok éve szekcióban pedig a The Orphan, a Quiet Land, Good People című rövidfilm kapott helyet. A három új kategória mellett idén is visszatér a tavaly bemutatott két különleges szekció, a #QUEER és a @MIDNIGHT.

A francia kultúra rajongóit két rövidfilmes válogatás várja a Friss Húson: a French Kisselnevezésű blokkban élőszereplős filmeket, a Cake & Co.-ban pedig animációkat lehet majd látni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét