Kezdőlap Programajánló Ismét ifjúsági dzsesszverseny és fesztivál Marosvásárhelyen

Ismét ifjúsági dzsesszverseny és fesztivál Marosvásárhelyen

41
0

Budapest, 2019. március 5., kedd (MTI) – Immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg Marosvásárhelyen a Nemzetközi Ifjúsági Jazz Verseny és Fesztivált április 10-től 13-ig.

“A versenyre zenei tanulmányokat folytató egyetemistákat, főiskolásokat és középiskolásokat várunk. Három kategóriában osztunk díjakat: a legjobb zenekarnak, a legjobb énekesnek és a legjobb hangszeres előadónak, emellett különdíjak is vannak” – mondta Demeter József fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Képtalálat a következőre: „Demeter József fesztiváligazgató”Demeter József fesztiváligazgató


A verseny és a koncertek helyszíne a marosvásárhelyi Jazz&Blues Club.
Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző, a rendezvény zenei mentora arról beszélt, hogy az idei közreműködök között mások mellett ír, román, holland, magyar zenészek is lesznek. A verseny nemzetközi zsűrijében Gyárfás István dzsesszgitáros is helyet kapott.
“A díjazottak között összesen háromezer euró jutalmat oszt ki a zsűri. Március 17-ig lehet jelentkezni a versenyre egy dzsesszfelvétellel, a felső korhatár 30 év, és egyre nagyobb számban mutatja meg tudását a 14-16 éves korosztály is. A versenyben nyolc kötelező számból egyet kell bemutatni, dzsesszt kell improvizálni” – fejtette ki Sárik Péter.
A fesztivál minden nap mesterkurzusokkal indul, délután zajlanak a versenyek, utána értékel a zsűri, este koncertek, majd jam session, örömzene következik. A versenybe bejutott fiatalok  teljes ellátásban részesülnek, csak az utazást kell fizetniük.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét