Kezdőlap Programajánló A Budapesti Vonósok márciusi koncertjei

A Budapesti Vonósok márciusi koncertjei

193
0

A Budapesti Vonósok márciusi koncertjei

A Budapesti Vonósok, a 17 tagú kamarazenekar ma már a világ élvonalbeli együttesei közé tartozik, rendszeresen fellépnek a világ legnevesebb hangversenytermeiben, gyakori vendége a nemzetközi zenei világ fesztiváljainak. Márciusban különböző helyszíneken változatos koncertműsorral várják a közönséget.

Budapesti_Vonosok
Fotó: Nagy Balázs

Március 3-án Mozart, Beethoven, Prokofjev – Klasszikusok a porondon címmel adnak koncertet az Óbudai Társaskörben. A bécsi klasszicizmus idején a szimfónia, Haydn, Mozart és Beethoven által tökéletesre csiszolódott, ami később a romantikus zeneszerzőket is nagy elvárások elé állította. Prokofjev az új dallamvilágot keretezi klasszikus formai elemekkel D-dúr „Klasszikus” szimfóniájában.

Március 7-én a Társasköri Kamara című kamarakoncertjükkel várják a zenekedvelőket az Óbudai Társaskörben, ahol Bach-, Boccherini- és Mendelssohn-műveket játszanak, az est házigazdája: Molnár Szabolcs zenetörténész.

Március 9-én a BMC-ben Klasszikusok tükrében című hangversenyükön modern és klasszikus zeneszerzők műveiből hallhatunk részleteket. Az este folyamán olyan csemegéket kínálnak, mint Wilhelm Friedemann Bach és Carl Philipp Emanuel Bach zenekari muzsikája, és az új generáció képviselői közül Szőlőssy András, Könczei Árpád kompozíciói.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét