Kezdőlap Egyebek Verók Tünde: Vétkes papok

Verók Tünde: Vétkes papok

178
0

Vétkes papok

A képhez tartozó alt jellemző üres; kereszt.jpg a fájlnév

 

  Nemrég jelent meg az NLCAFÉ oldalán egy cikk, amely arról számol be, hogy papok százairól derült ki, hogy évtizedek óta gyermekeket molesztáltak Amerikában. Az emberek többségét nagyon megrázza az efféle hír, de mégis újra, meg újra napvilágra kerülnek ezek a szörnyű bűntettek, amiket az állítólagos keresztény emberek követnek el! 

  “Isten megítél minden tettet, minden titkolt dolgot, akár jó, akár rossz az.” /Préd. 12,14./

  A papokkal és a lelkészekkel kapcsolatban már tavaly is nagyon megdöbbentő híreket lehetett olvasni és hallani a médiákban.

  Igazán fel sem lehet fogni, hogy az állítólagos “Isten emberei” gyermekeket rontanak meg, vagy bántalmazzák őket.

  Épp az ellenkezőjét teszik annak, mint ami a feladatuk lenne!

  A keresztény egyházakra igen rossz fényt vetnek az ilyen bűncselekmények!

  Ezek az „eltorzulások” nem csak a keresztényeket döbbenti meg, hanem azokat az embereket is visszafordítja, illetve eltávolítja Istentől, akik szeretnének hinni Benne!

Éppen Isten példaképeinek, képviselőinek tartott egyházi vezetők mutatnak rossz példát!

  Tavaly előtt a televízióban néztem a híradót, ahol bemondták, hogy nemrég kitüntettek egy magyar magas rangú egyházi vezetőt, akiről kiderült, hogy tudott “kollegái” pedofil viselkedéseiről, mégsem tett ellenük semmit! Hagyta őket tovább a bűnben, kiszolgáltatva nekik azokat a gyerekeket, akiket molesztáltak.

  Hát, ez is elképesztő, hogy ennek az állítólagos “keresztény” egyházfőnek egy csipetnyi  empátiája sem volt!

  Isten vezetésének hiányáról már nem is beszélünk, hiszen ha lenne, akkor nem a bűnös úton járó munkatársait védi a hallgatásával, hanem azokat a gyermekeket menti meg, akik soha az életben nem fogják kiheverni a szörnyű élményeiket! Ezzel a sorsuk is meg lett pecsételve, hiszen azok után, amit átéltek, soha többé nem fognak hinni Istenben, és a keresztény egyházakat is messze el fogják kerülni!

  Ennek további következményei is vannak, hiszen a hitetlenségük, és a rossz tapasztalataik miatt, az ismerőseiket és az utódaikat is el fogják téríteni attól, hogy közeledjenek Istenhez és Isten egyházához!

  Milyen sok ember veszíti el a hitét az ilyen méltatlan, bűnös viselkedésű papok és lelkészek miatt! Ezeknek semmi közük sincs Istenhez, se a keresztény egyházhoz!

  Bűne ez minden olyan keresztény embernek is, akik tudtak, illetve tudnak ezekről az esetekről, mégsem tesznek ellene semmit!

  Úgy csinálnak, mintha mi sem történt volna!

   Néhány éve vetítettek a tévében egy riportot, ahol a nem keresztény szülők feljelentettek egy kistelepülésen ügyködő lelkészt, aki verte, fojtogatta és rugdosta a rábízott gyermekeket.

  Ami nagyon megdöbbentő volt, hogy a gyülekezeti tagok nagyon elnézőek voltak a lelkipásztorukkal szemben! Igyekeztek a tényeket kisebbíteni! Nemhogy tettek volna valamit az ellen, hogy soha többé ne bánthassa a gyerekeket, mosolyogva mondták, hogy egy “kicsit indulatos” a lelkészük.

  Egy egyházi vezető nem lehet se pedofil, se indulatos! Ez kizárja azt, hogy bármi köze lenne Istenhez! Megengedhetetlen!

  “Mindenkinek cselekedetei szerint fog megfizetni.” /Róm. 2,6/.

  Azért azon érdemes elgondolkozni, hogy hogyan történhetnek meg mindezek?

  Nem látják a bűnt, bűnnek!

   Elgondolkoztam azon is, hogy érettségi után bárki jelentkezhet egyházi főiskolára vagy egyetemre, függetlenül attól, hogy az illető ténylegesen alkalmas-e erre a pályára, vagy sem!

  Sokan nincsenek igazán tisztában azzal, hogy akik a papi, illetve a lelkészi pályát választják életük céljául, azoknak hihetetlenül nagy felelősségük lesz!

  Sokkal nagyobb, mint bármely más szakmabeli embernek, mert Istent kell képviselniük itt a Földön!

  Hiszen Istenre hivatkoznak, az Ő igéjét kell, hogy hirdessék, és úgy kellene élniük, hogy példát mutassanak a többi “halandó” embernek!

  Vezetniük kellene Isten népét itt a Földön úgy, hogy a gyülekezet tagjai betöltsék a kijelölt feladatukat!

  Ne elégedjünk meg a rosszal, ne fogadjunk el mindent és mindenkit úgy, ahogy van, hanem tegyünk azért, hogy minél többen megtalálják a helyes Utat!

Verók Tünde

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét