Kezdőlap Sport Téli EYOF – Két-két magyar arany- és bronzérem a zárónapon

Téli EYOF – Két-két magyar arany- és bronzérem a zárónapon

203
0


Téli EYOF – Két-két magyar arany- és bronzérem a zárónap

Két-két magyar arany- és bronzérem született a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) pénteki zárónapján.

Képtalálat a következőre: „Talabos Attila”

Talabos Attila kétszeres aranyérmes

    A férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók ismét taroltak: az 1500 méter után Talabos Attila 1000 méteren is győzött, míg az 500-on harmadik Bontovics Balázs ezúttal is bronzérmes lett. A nők hasonló számában Dobrán Fanni nyolcadik, Somogyi Barbara pedig tizedik helyen zárt. A négy sportoló együtt a vegyes-váltók döntőjében is az élen végzett.
Az utolsó magyar érmet a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású vegyes curlingcsapat szerezte, amely a reggeli elődöntőben 8-3-ra kikapott a svájci négyestől, a délutáni helyosztón azonban 10-3-ra felülmúlta a lengyel kvartettet.
Az alpesi sízőknél a Hozmann Szonja, Tóth Zita, Hoque Isbat Áron, Tausz András alkotta magyar négyes kilencedik lett a csapatversenyben.
A magyar EYOF-csapat három-három arany- és bronzéremmel fejezte be szereplését a bosnyák fővárosban, ahol a záróünnepségen a legeredményesebb versenyző, a háromszoros győztes Talabos viszi majd a magyar zászlót.
Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövid pályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviselte a hétfőtől péntekig rendezett versenyeken.
A téli EYOF-okon Magyarország 21 érmet nyert, benne tíz aranyat.

  • MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét