Magyar kórusok találkozójának ad otthont Veszprém

Magyar kórusok találkozójának ad otthont Veszprém június 7. és 9. között, a hazaiak mellett határon túli együttesek is fellépnek majd – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a szervező Veszprém Város Vegyeskarának karnagya.

Magyar Kórusok Találkozója - Ünnepi GálakoncertA sepsiszentgyörgyi Cantus Firmus Vegyeskar Tordaszentlászlón, Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa Déván, az Amadeus Kórus Budapesten a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen kapott meghívást Veszprémbe. Önálló műsoraikat összkarok zárják a házigazdák közreműködésével.   

Erdélyi Ágnes elmondta, hogy a házigazda együttes mellett a fesztiválon meghallgathatják az érdeklődők a sepsiszentgyörgyi Cantus Firmus Vegyeskart, kolozsvár magyar gyermekkórusát és a budapesti Amadeus Kórust.


Közölte: a programokat a Hangvilla rendezvényközpontban, a veszprémi Kálvin parkban lévő református templomban, a Szent Margit-templomban valamint a Szent Mihály-bazilikában tartják.


Porga Gyula, Veszprém polgármestere, arról beszélt, hogy a találkozó megszervezésével Veszprém Város Vegyeskara a határon túli közösségek erősítésének misszióját vállalja fel.


A koncertek a szombati program kivételével ingyenesen látogathatók.

MTI/kota.hu

Vélemény, hozzászólás?