Kultúra-színház-magyarság-Románia – Az ember tragédiáját rendezi meg Temesváron Silviu Purcarete

A képhez tartozó alt jellemző üres; csky.kult_.png a fájlnév

Madách Imre klasszikus művét, Az ember tragédiáját rendezi meg Temesváron Silivu Purcarete világhírű román rendező, aki korábban a Faust színpadra állításával ért el nagy sikert – közölte szerdán a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

Az előadás színpadra állításában a neves rendező mellett olyan nemzetközileg is ismert színházi alkotók dolgoznak, mint Dragos Buhagiar díszlettervező, Vasile Sirli zeneszerző és Visky András dramaturg.

Az új bemutatót az is figyelemre méltóvá teszi, hogy a temesvári Tragédia Silviu Purcarete nagy nemzetközi sikernek örvendő és csaknem másfél évtizede játszott nagyszebeni Faust-előadása folytatásának is felfogható.

Goethe és Madách művét fél évszázad és az európai modernitás két különböző szakasza választja el egymástól. Az európai modern gondolkodás egyik alapművének számító Madách-alkotás szövegváltozatát Silviu Purcarete és Visky András jegyzi – olvasható a dokumentumban.

A képhez tartozó alt jellemző üres; purcerete.kult_-1-1024x576.jpg a fájlnév

A temesvári bemutató létrehozásában a színház teljes társulata részt vesz.

A teátrum emlékeztet, hogy a majdnem másfél évszázaddal ezelőtt bemutatott mű nemcsak Madách Imrét emelte korának legfontosabb alkotói közé, hanem a magyar drámairodalomra mért hatása is felmérhetetlen.

A képhez tartozó alt jellemző üres; csalahirdetés.kult_-24.jpg a fájlnév

“Ráadásul nemcsak a színházi szakembereket, hanem a művészeti élet más területén tevékenykedő alkotókat is megihletett az alkotás” – olvasható a közleményben.

MTI

Szerkesztő: Visó


Vélemény, hozzászólás?

© 2020: Kultkocsma fejlesztés alatt | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress